Hoe beïnvloedt handel werkgelegenheid?

Hoe beïnvloedt handel werkgelegenheid?

Export zorgt voor 31 miljoen banen in de EU. EU-handelsakkoorden creëren banen, doordat zij Europese bedrijven helpen om producten en diensten gemakkelijk en tegen concurrerende prijzen te exporteren. Als bedrijven groeien, nemen ze meer personeel in dienst. Daarnaast kunnen zij concurrerend blijven omdat ze materiaal voor hun eindproducten goedkoper kunnen inkopen.

Read more

Europese bedrijven moeten blijven innoveren om de concurrentie voor te blijven. In sommige gevallen leidt dit tot ontslagen, al heeft dit vaak te maken met andere factoren, zoals nieuwe technologieën en automatisering. Als dit gebeurt, kunnen Europese regeringen werknemers helpen om, met omscholing en begeleiding, een nieuwe baan te vinden. De EU biedt ook financiële ondersteuning om deze mensen weer aan het werk te krijgen.

In de meeste EU-landen zorgt export vanuit de EU naar de rest van de wereld voor meer dan 10 % van de werkgelegenheid. Dit zijn vaak banen voor hoogopgeleiden die beter betalen dan banen die niet gerelateerd zijn aan export.

Omhoog